fbpx
Сьогодні
10:01 09 Сер 2023

Генштаб: Українські бійці мали успіх у районі трьох селищ на півдні, закріплюють свої позиції

Українські Збройні сили закріплюються на досягнутих рубежах, де напередодні мали частковий успіх в напрямку трьох населених пунктів Запорізької та Донецької областей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Як розповіли військові, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

напрямку Урожайного (Донецька область, на межі із Запорізькою – ред.), Приютного (Запорізька область, на межі із Донецькою – ред.) та Вербового (Запорізька область – ред.) мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

… На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах", зазначили у військовому командуванні.

Також у Генштабі наголошують, що противник вів безуспішні наступальні дії в районі:

  • Новокалинового,
  • Авдіївки,
  • Сєверного,
  • Мар'їнки,
  • Новомихайлівки,
  • Старомайорського.

За інформацією Генштабу, ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, однак продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви.

Так, минулої доби, 8 серпня, українські Сили оборони ліквідували понад 800 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 251 600 вояк.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Так, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти намагаються наступати на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Своєю чергою, керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Окрім того, на Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

До того ж, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: