fbpx
Сьогодні
10:24 08 Сер 2023

Цьогоріч відпочивальників в окупованому Криму поменшало удвічі, - Данілов

Фото: Радіо Свобода

Порівнянні з минулим роком у цьому році відпочивальників у тимчасово захопленому Криму поменшало на 54%.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання про настрої росіян у тимчасово окупованому Криму.

"Насправді інформаційна блокада, яка була влаштована росіянами безпосередньо для росіян, періодично проривається. Те, що є на території Криму, ті події, які там є, вони доходять до громадян РФ. Я хочу зауважити, що по тих даних, якими ми володіємо, на 54% зменшилася кількість відвідуючих Кримський півострів порівняно з минулим роком", – заявив він.

За його словами, це свідчить про те, що росіяни розуміють, що відбувається у Криму, і про те, що не так багато вже є і охочих їхати відпочивати у так званий "їхній Крим".

"Бо Крим точно буде наш, і ніякого відношення до РФ він мати не буде. І ми готуємося всіма силами, щоб це сталося якомога скорше", – запевнив Данілов.

Що відомо про відпочинок в Криму?

Як пише "Коммерсантъ" із посиланням на комерційного директора туроператора "Алеан" Оксану Булах,  кількість бронювань готелів росіянами в окупованому Криму у другій половині липня скоротилася на 45% порівняно з першою половиною місяця.

Знизилась також вартість відпочинку в окупованому Криму – у середньому на 15-20%.

Готелі на півострові в середньому завантажені на 50-60%.

Комерційний директор готелю Ribera Resort & SPA Олена Печериця основною причиною зниження попиту на відпочинок у Криму вважає транспортні обмеження, а також психологічний страх родин із дітьми. Зниження цін у різних готелях, за її словами, у липні доходило до 25%.

Зауважимо, що представники окупаційної влади в АР Крим заявили про хвилю відмов росіян від броней у готелях і санаторіях Криму після атаки на Кримський міст.

Нагадаємо, через низький попит готелі в тимчасово окупованому росією Криму знизили ціни для туристів до 40%. А на тлі великої завантаженості курортів Краснодарського краю (рф), завантаження готелів в окупованому Криму в червні не перевищувала 50%.

Як повідомлялося, у Збройних силах України підтвердили ураження двох мостів – Чонгарського та Генічеського, на межі тимчасово захопленої території Херсонської області та АР Крим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: