fbpx
Сьогодні
12:58 16 Лип 2023

KSE Foundation профінансує 700 грантів на навчання для ветеранів війни, дітей військовослужбовців і ВПО: як працює це рішення

English version here

Благодійний фонд Київської школи економіки пропонує грантову програму для підтримки ветеранів і ветеранок війни, оборонців країни та їхніх дітей, а також дітей ВПО у здобутті вищої освіти.

Про це пише Рубрика, посилаючись на директорку KSE Foundation Світлану Денисенко під час брифінгу у Military Media Center Міністерства оборони України.

У чому проблема?

Ветеранам та ветеранкам, їхнім дітям, а також дітям вимушених переселенців важко адаптуватися у новому оточенні та повертатися до мирного життя.

"Батьки тисяч дітей віддали свої життя за нас і нашу країну. Ми маємо зробити все від нас залежне, аби стати для них надійною опорою. За ними майбутнє України, а ми підтримаємо їх у його розбудові", – зазначає Денисенко. 

Яке рішення?

Цього року стипендії на навчання у KSE отримають 700 вступників. Фінансову допомогу вже призначено 150 військовим, їхнім дітям і вимушеним переселенцям.

"Ми пропонуємо гранти на навчання та спільноту, яка буде підтримуючою та розуміючою, такою, яка буде надавати новий сенс для руху далі", зазначила директорка KSE.

Як це працює?

Заявки приймають до 31 липня.

"Ми пропонуємо гранти кожному ветерану, який хоче продовжувати захист України вже в економічній площині. Здобувати найкращу освіту в Україні та будувати нову економіку вже в цивільному житті.

Це може бути як здобуття нової професії, так і професійне зростання на магістерських програмах", розповіла Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

Грантова програма передбачає фінансову допомогу для навчання в KSE та охоплює широкий спектр спеціальностей — від юриспруденції і психології до прикладної математики і сфери штучного інтелекту.

Загалом для вступників доступні 9 освітніх програм для бакалаврів і 6 магістерських напрямків.

Отримати стипендії можуть:

  • ветерани і ветеранки війни,
  • діти військовослужбовців і загиблих воїнів,
  • а також діти, які були вимушені покинути свої домівки через війну, або місце їхнього проживання було в окупації чи зоні проведення бойових дій.

Програма грантів Київської школи економіки є частиною комплексних заходів підтримки ветеранів та ветеранок, що повертаються до цивільного життя. 

Грант повністю покриває вартість вищої освіти за всі навчальні роки, також передбачено покриття 50% вартості проживання у колівінгу. 

Студенти, які отримають стипендії, матимуть можливість брати участь у програмах обміну з найкращими університетами світу та отримають подвійні дипломи від University of Houston та University of Toronto. 

Отримати стипендію можна онлайн – усі етапи подання заявки і відбору цифровізовано.

Кандидати повинні:

  • підготувати необхідні документи,
  • заповнити аплікаційну форму на вебсайті Київської школи економіки: https://university.kse.ua/grants,
  • відправити мотиваційний лист.

Після проходження співбесіди з грантовим комітетом, кандидатам оголосять про рішення. 

Крім грантової вищої освіти для дітей військових і реінтеграції та повернення до цивільного життя шляхом навчання, на брифінгу також обговорили питання про підвищення кваліфікації та здобуття професії військовими, які повертаються додому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: