fbpx
Сьогодні
16:56 05 Сер 2023

Атака на корабль "Оленегорский горняк" може вплинути на експорт нафти рф, – FT

Атака українського морського безпілотника, який пошкодити військово-морський корабель РФ біля порту Новоросійськ, поставила під загрозу інфраструктуру експорту російської нафти у Чорному морі.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що СБУ разом з військово-морськими силами України завдали удару безпілотником по російському військово-морському кораблю біля порту Новоросійськ. Цей удар пошкодив корабель і, можливо, поставив під загрозу інфраструктуру експорту нафти, яка допомагає фінансувати вторгнення Росії в Україну.

"Атака на інфраструктуру експорту нафти, ймовірно, викличе занепокоєння в Білому домі та інших західних столицях. США очолили зусилля, щоб зберегти російську нафту на ринку, щоб зупинити зростання цін і завдати шкоди світовій економіці", – йдеться в повідомленні.

Новоросійськ є головним чорноморським нафтовим портом Росії, що експортує близько 600 тис барелів на день. Це також головний пункт експорту нафти з Казахстану, де закінчується магістраль Каспійського трубопровідного консорціуму з потужністю 1,2 млн барелів на добу.

За словами колишньої аналітикині ЦРУ, яка проводить дослідження сировинних товарів у RBC Capital Markets, США не сприйме все, що ризикує скоротити постачання російської нафти на ринок.

Вона додала, що одне занепокоєння Вашингтона полягає в тому, що західну підтримку Україні буде важче підтримувати, якщо виникне ширша енергетична криза.

Загалом ціни на нафту зросли майже на 15 відсотків за останній місяць до майже 85 доларів за барель, але реакція ринку на напад у п'ятницю 4 серпня була відносно приглушеною: нафта Brent подорожчала на 1,2 відсотка до 86 доларів за барель.

Що відомо про атаку морських дронів 4 серпня

У ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Нагадаємо, що Україна на погрози росії топити кораблі пообіцяла відповісти тим самим.

Окрім того, для ударів по Україні росіяни побудували корабель, який не пройшов жодних випробувань.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: