fbpx
Сьогодні
19:37 04 Сер 2023

Генштаб: українські війська ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках

Фото: GettyImages

Воїни Збройних сил України ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Українські захисники закріплюються на досягнутих рубежах, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу Збройних сил України.

Атаки російської армії

"Протягом доби ворог завдав 39 авіаційних ударів (застосувавши 2 ударні дрони "Shahed-136/131", усі було знищено) та здійснив 43 обстріли з реактивних системзалпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам", – пише пресслужба.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Волфине та Костянтинівка Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, зокрема Хрінівка, Блешня та Янжулівка Чернігівської області; Козаче, Бояро-Лежачі, Кіндратівка Сумської області та Гатище, Вовчанськ, Бочкове на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Западне, Кіндрашівка, Петропавлівка, Кучерівка та Куп'янськ Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник обстріляв населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку, наші захисники стримують противника в районах Кліщіївка та Курдюмівка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Богданівка, Григорівка, Маркове та Іванівське Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Керамік, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Галицинівка Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Красногорівки. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Гостре, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка, Катеринівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Благодатного. Завдав авіаційних ударів в районі Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали Благодатне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області; Старомайорське, Левадне Запорізької області.
  • На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новопокровка. Завдав авіаційних ударів в районі Малої Токмачки, Оріхова та Новоданилівки Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Одрадокам'янки. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Качкарівка, Республіканець, Зміївка, Берислав, Молодіжне та Херсон Херсонської області; Очаків Миколаївської області.

Успіхи українських військових

"Авіація сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника", – відзначає Генштаб.

Підрозділи ракетних військ й артилерії протягом доби уразили:

  • 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях,
  • 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 4 серпня 2023-го ліквідували близько 248 тисяч 490 російських загарбників, 640 з них – за останню добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: