fbpx
Сьогодні
22:15 03 Сер 2023

ГУР оприлюднила відео тренувань розвідників та штурмовиків підрозділу "Стугна"

Фото: uk.wikipedia.org

У Головному управлінні розвідки оприлюднили епізоди вишколу штурмовиків підрозділу "Стугна".

Про це пише Рубрика, посилаючись на відео, яке опублікували на ютуб-каналі розвідувального відомства.

Розвідники розповіли, що бойові побратими з підрозділу "Стугна" за час російського повномасштабного вторгнення виконали не одне складне завдання на найбільш небезпечних напрямках фронту.

ГУР, підрозділ

Фото: Скріншот

"Бійці "Стугни" ― мотивовані, витривалі й надійні, бо постійно вдосконалюють свої бойові вміння та навички", зазначили у розвідці.

Нагадаємо, розвідники ГУР отримали літаки-бомбери від волонтерів за 19,2 млн гривень. Кошти на апарати зібрали через соцмережі Стерненка – це 19 250 000 гривень.

"Волонтер Сергій Стерненко та підписники його каналів зібрали 19 250 000 гривень та закупили на ці гроші виробництво безпілотних літаків-бомберів – їх уже передали для спецпідрозділу БпЛА Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Такі літаки-бомбери здатні створювати жах для російських окупантів на відстані до 70 кілометрів", – зазначили в повідомленні. 

Як писала Рубрика, спільно з Благодійним фондом Діани Подолянчук музичний гурт "Друга ріка" передали спеціальному підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України понад 1,8 млн грн.

Довідка

Підрозділ особливого призначення "Стугна" – суміжний бойовий підрозділ ветеранів, які брали участь в АТО з 2014 року та проходили військову службу у різні часи.

Створений 16 березня 2022 року. Батальйон названий на честь річки Стугни, що протікає в Обухівському районі. За плечима бійців підрозділу – успішні виходи та операції на передовій, де вони демонструють професіоналізм та злагодженість дій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: