fbpx
Сьогодні
Видео, фото 22:29 04 Сер 2023

Екіпаж "Богдани" показав переваги оновленої української САУ

Фото: САУ "Богдана" на старому шасі КрАЗ

Український військовий розповів, про те як зарекомендувала себе оновлена самохідна гаубиця "Богдана" у бою. А про фінансування серійного виробництва оновленої української артилерійської установки, яке було розпочате у 2022 році, повідомив міністр оборони Олексій Резніков на початку цього року.

Відео виклали на Youtube-каналі бригади, інформує Рубрика.

Зараз оновлена САУ вже проходить випробування у війську. Так, військовослужбовець 1 окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна з позивним "Папа" розповів про переваги "Богдани".

Як розповідають військові, в кабіні оновленої "Богдани" відчуваєш себе "ніби в хорошій іномарці". Вона оснащена зручним комп'ютером, має клімат-контроль та багато іншого.

Фото: скриншот відео

"Є з чим порівняти. Перша, експериментальна все набагато краще та комфортніше, краще комп'ютер працює. Є клімат контроль, автономка", – розповідає "Папа".

У момент пострілу екіпаж у кабіні відчуває себе комфортно. Як зазначає захисник, у бою "Богдана" дуже стійка та під час пострілу не хитається.

Максимальна відстань на якій гаубиця може вразити ціль становить приблизно 42 кілометри.

Водночас недоліком САУ є те, що "Богдана" немає автоматичного механізму заряджання, що зменшує скорострільність.

Однак, як зауважив військовий, для ворога "Богдана" є "солодкою ціллю". Окупанти інтенсивно полюють за далекобійною гарматою.

"Зенітки сьогодні працювали вночі інтенсивно. Дуже багато коптерів літають, їхні орлани літають", – розповідає "Папа".

Проте уразити її ворогу буде доволі складно, оскільки "Богдана" достатньо маневрена.

Довідка

Раніше повідомлялось, які безпілотники виробляє Україна для ЗСУ.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій Михайло Федоров запевнив, що в Україні з виробництвом дронів не все так погано, як намагаються подати скептики – мовляв, темпи виробництва ростуть і сьогодні вже близько 40 компаній можуть офіційно продавати дрони державі, тоді як минулого року їх було лише 7. Загалом, за його словами, в Україні працює близько 200 компаній із розробки БПЛА.

Також Рубрика писала, що польові випробування бронемашини вітчизняного виробництва останнього покоління БТР-4МВ1 з формулою 8х8 провели воїни Сил оборони України. Ця машина, яку використовує 5-а бригада Національної гвардії, — модернізована версія БТР-4 з новими системами озброєння та поліпшеною бронею.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: