fbpx
Сьогодні
21:07 31 Лип 2023

У Туреччині на узбережжі моря виявили 28 артснарядів: поблизу Стамбула закрили пляж

Встановлено, що поблизу Туреччини знайшли артилерійські боєприпаси. На одному з пляжів на узбережжі Шіле, що в провінції Стамбул, виявили 28 нерозірваних снарядів.

Про це пише Рубрика з посиланням на NTV.

Снаряди виявили у неділю, 30 липня, на узбережжі Чорного моря, де розташований один з туристичних пляжів. Його тимчасово закрили через несприятливу погоду, яка заважала дайверам перевірити пляж.

За даними підрозділу військово-морських сил Туреччини, об'єкти, які виявили на узбережжі, дійсно є артилерійськими снарядами.

"Людина, яка входила в море на громадському пляжі Софулар у Шиле, помітила в морі нерозірвані артилерійські снаряди, про що було сповіщено підрозділи жандармерії", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що і влада Стамбула отримала повідомлення про вибухонебезпечні предмети невідомого походження.

Фото: www.ntv.com.tr

"В результаті знімкових експертиз, було встановлено, що підозрілими об'єктами були артилерійські снаряди. Знищення виявлених боєприпасів буде здійснено в середу, 2 серпня, після вжиття необхідних заходів безпеки", — йдеться у сюжеті телеканалу.

Загалом вдалося виявити 28 артилерійських снарядів, що не вибухнули, з них 8 уже дістали на поверхню. Снаряди перебували на глибині метр-півтора на відстані 10 метрів від берега.

Наразі невідомо, як артснаряди потрапили на турецький пляж. Імовірно, боєприпаси винесло течією півдня України чи українського узбережжя Чорного моря, де тривають бойові дії.

Водночас жодних офіційних коментарів щодо походження снарядів немає.

Довідка

Зазначимо, Софулар розташований приблизно за 500 км від тимчасово окупованих Ялти та Севастополя. Нагадаємо, 28 липня у Козачій Бухті, що за 15 км від Севастополя, вибухнув російський склад з боєприпасами. За даними ГУР, вибух стався у результаті проведеної диверсії. Розвідка повідомила, що в районі Козачої бухти наразі дислокується 810-та окрема бригада морської піхоти окупантів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: