fbpx
Сьогодні
22:04 30 Лип 2023

На кордоні для автобусів запрацює послуга єЧерга: у чому рішення

ото: міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

У тестовому режимі в Україні запускають послугу єЧерга для перетину кордону автобусів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Мінвідновлення, пише Рубрика.

У чому проблема?

Запуск  єЧерги для автобусів – це частина реформи міжнародних пасажирських перевезень для забезпечення комфорту пасажирів.

Зауважимо, що на кордоні України станом на ранок 16 липня у чергах на пунктах пропуску стояли 350 автомобілів, 36 автобусів та 100 пішоходів. 

Яке рішення?

Зазначається, що з 31 липня починають тестувати послугу електронна черга для перетину кордону автобусами на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

ото: міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Як це працює?

Щоб перетнути цей пункт пропуску з 1 серпня водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус в системі єЧерга та власне приїхати до кордону в зазначений у маршруті час.

На час тестового періоду час очікування на перетин кордону не буде змінюватись, адже йдеться лише про налаштування нового сервісу.

Після налаштування всіх процесів – черги із пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути – і відповідно автобусні перевезення будуть відбуватися тільки згідно з еЧергою.

Наразі послуга буде стосуватись лише регулярних рейсів.

На відміну від онлайн-черги для вантажівок, послуга для автобусів в умовах тестового періоду не пропонуватиме час заїзду на пункт пропуску. Тобто водіям варто лише зареєструватись в системі та приїхати до пункту пропуску у передбачений автобусним маршрутом час.

Кожен міжнародний маршрут містить час початку руху, перетину кордону та прибуття до кінцевого пункту.

Запис до єЧерги для автобусів буде можливий лише на сайті echerha.gov.ua з 31 липня. Для бронювання місця в черзі варто натиснути "Стати в чергу" та обрати "Автобус", заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис.

Довідка

Проєкт "Електронна черга перетину кордону" реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS2.

Нагадаємо, в Україні створили мобільний застосунок, що розповідає про історію русифікації нашої країни.

Також ми повідомляли, що росіяни атакують український онлайн-сервіс бронювання місця для перетину кордону вантажівками єЧерга.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: