fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 28 Лип 2023

Наші міжнародники готують вагомі рішення для українських воїнів, - Президент

Фото: ОП

Українські дипломати готують  "доволі вагомі рішення" для нашої країни та захисників. Їхні деталі поки не розкривають.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

"Сьогодні був важливий і хороший день. Уранці з нагоди Дня Державності мав честь привітати й відзначити нагородами наших захисників і захисниць. "Золоті Зірки" Героям України, "Хрести бойових заслуг", ордени Богдана Хмельницького, ордени "За мужність"… Мав честь вручити й почесні відзнаки бойовим бригадам і прикордонним загонам. Щасливий, що в нас є такі воїни.

Вручив і паспорти громадянина України нашим юним хлопцям і дівчатам. Серед них – діти наших воїнів, діти загиблих наших героїв… Діти. Держава може й повинна відкрити для них абсолютно всі можливості жити гідно, цивілізовано, безпечно. Жити вільно! Для кожного нового покоління українців та українок. І дуже вірю в ці нові покоління, в наших дітей. І вдячний їм за віру в Україну", – повідомив глава держави.

Розповів Зеленський і про важливу міжнародну зустріч з прем'єр-міністром Катару, який був у Києві. Він розповів:

"Найважливіше – Катар буде з нами в реалізації Формули миру, приєднується до спільних глобальних зусиль. Домовилися про співпрацю для повернення українських дітей, які були депортовані в Росію. Обговорили ситуацію навколо Чорноморської зернової ініціативи – дуже важливо, щоб на світовому продовольчому ринку не було жодних дефіцитів та спровокованих Росією криз. Це питання глобальної стабільності".

"І ще однеНаші міжнародники готують досить вагомі рішення для України, для наших воїнів. Робимо максимум зараз", – заявив Зеленський.

За його словами, робота над такими рішеннями відбувається непублічно, щоб результати для українських захисників "могли стати максимальними", зауважив президент.

Допомога українським військовим

Нагадаємо, низка країн Заходу надає Україні військову допомогу з початку повномасштабного вторгнення росіян. Нашим захисникам уже передали сучасні танки, артилерію, БМП, далекобійні ракети і не лише.

Зокрема, зараз у США триває обговорення щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS, запуск яких здійснюється за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: