fbpx
Сьогодні
17:14 26 Лип 2023

Бахмутський напрямок: жорсткі бої тривають біля 3 населених пунктів

Сили оборони стримують наступ російських військ на Куп'янському і Лиманському напрямках та продовжують успішно вести наступальні дії на Бахмутському напрямку та на півдні України.

Про це в Телеграмі повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках. Там ворог шукає у нашій обороні слабкі місця, здійснює артобстріл, атакує групами піхоти та використовує загони спеціального призначення, всіма силами намагається протиснути нашу оборону, але безуспішно. Наші оборонці на цих напрямках вживають всіх заходів, щоб зупинити ворога", – повідомила Маляр.

За її словами, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують успішно вести наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут. Жорсткі бої тривають в районі населених пунктів Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка.

"Ворог чіпляється за кожен метр зайнятої землі, чинить потужний опір, застосовує резерви, разом з тим несе значні втрати", – зазначила заступниця міністра.

Коментуючи ситуацію на півдні, Маляр повідомила, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, поступово просуваються.

"В районі Старомайорське тривають бої, наші оборонці мають успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник намагається повернути втрачені позиції, зокрема північно-східніше Роботине Запорізької області. Але безуспішно", – повідомила Маляр.

Нагадаємо, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 243680 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: