fbpx
Сьогодні
15:43 27 Лип 2023

З тимчасово окупованого Маріуполя повернули ще одну дитину

English version here

На підконтрольну Україні територію вивезли з тимчасово захопленого росіянами Маріуполя ще одну дитину. Зараз хлопець перебуває у Києві.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук в Telegram.

"Сьогодні день почався гарною новиною. Ще одного хлопця вивезли з окупованого Маріуполя. Владислав росте без батьків", – зазначила вона.

За словами Верещук, Владислав опинився в окупації у лютому минулого року. З того моменту він не полишав надії повернутися на підконтрольну територію.

"Його шлях був довгим і непростим, але, зрештою, він тут, з нами в Києві. Щиро дякую волонтерам і всім, завдяки кому Владислав сьогодні в безпеці", – додала міністр.

У Мінреінтеграції додали:

"Хлопець надихав друга діяти. Приклад В'ячеслава став вирішальним — юнак наважився на такий самий крок. Владислав подолав непростий шлях, і вже сьогодні він у безпеці, у Києві"

Мінреінтеграції подякувало програмній директорці "Української мережі за права дитини" Дар'ї Касьяновій, спільними зусиллями з якою вдалося повернути Владислава.

Куди звертатися в подібній ситуації?

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, українське Мінреінтеграції радить повідомляти про це профільному фахівцю відомства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562 03 13. Ще можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро за номером 16 48.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Зазначимо, що саме через депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та омбудсмена марії львової-бєлової.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: