fbpx
Сьогодні
12:29 25 Лип 2023

Президент змінив склад Ставки: що відомо

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ставки, звідки вивів колишнього командувача Національної гвардії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідний указ, який опублікували на сайті президента.

У документі повідомляють, що Глава держави ввів новопризначеного Олександра Півненка.

"Увести до персонального складу Ставки Верховного Головнокомандувача Півненка Олександра Сергійовича – командувача Національної гвардії України", зазначили там.

Цим же указом Зеленський прийняв рішення вивести зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача Юрія Лебедя.

Зазначимо, що Лебідь обіймав посаду командувача Національної гвардії України з 25 лютого 2022 року до 8 липня 2023 року.

Нагадаємо, що 13 липня Зеленський своїм указом звільнив Юрія Лебедя з посади командувача Національної гвардії України.

Як повідомляли, Лебідь закінчив Національну академію оборони та отримав оперативно-тактичний рівень підготовки магістр. Пройшов офіцерські пости від командира взводу до начальника Східного територіального управління Національної гвардії України.

У 2019 році його було призначено заступником командувача Національної гвардії України. Лебідь нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Що відомо про Олександра Півненка

Олександр Півненко був комбригом 3-ї бригади оперативного призначення НГУ, яка під час тримісячної ротації в Бахмуті показала високі бойові результати, успішну організацію оборони, вдале застосування новітньої тактики дій і різних інновацій. 24 березня 2023 року президент України вручив комбригу звання Герой України.

Олександр Півненко з 2018 року служив в окремому загоні спецпризначення Східного ТУ НГУ. На початку травня він очолив Східне територіальне управління Національної гвардії.

Нагадаємо, що 24 липня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому було обговорено можливості роботи "зернового коридору" та російські удари по зерновій інфраструктурі.

Як писала Рубрика, військові Збройних сил України мали успіх в районі Старомайорського Донецької області. Наразі сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах.

Ситуація на фронті 

Як зазначають у Генштабі, минулої доби сталося понад 35 бойових зіткнень. Українські військові вразили 9 артилерійських засобів супротивника.

На Бахмутському напрямку ЗСУ вже звільнили 35 квадратних кілометрів.

За словами речника Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальова, українські захисники вибили ворога з позицій біля Андріївки під Бахмутом.

При цьому у Раді нацбезпеки Сполучених Штатів зазначали, що російські окупанти протягом багатьох місяців зводили кілька ліній оборони на окупованій території України. Тому це уповільнює просування українських військ. Проте ЗСУ уже звільнили 50% території, захопленої рф.

Окрім того, росія продовжує зазнавати втрат у загарбницькій війні проти України. За період війни уже ліквідовано 243 220 російських окупантів.

Загалом у Міноборони заявили, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: