fbpx
Сьогодні
13:55 24 Лип 2023

На Бахмутському напрямку ЗСУ вже звільнили 35 квадратних кілометрів

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку в результаті наступальних дій Збройних сил України площа звільненої території складає 35 кв. км.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє у Телеграмі.

За словами Маляр, ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої.

На Куп'янському напрямку росіяни протягом тижня активно вели штурмові дії з метою витіснення українських підрозділів за бар'єрний рубіж річки Оскіл та здійснював пошук слабких місць в обороні. Наразі тривають бої, але ЗСУ міцно тримають позиції.

На Лиманському напрямку ворог продовжував штурмові дії з метою витіснення ЗСУ в районі Серебрянського лісу. Вів безуспішні наступальні дії східніше Торське Донецької області. Тривають бої.

На Бахмутському напрямку протягом тижня ЗСУ вели успішні наступальні дії на південному фланзі і зараз українські війська продовжують там поступово, але впевнено просуватись вперед.

Найбільш жорстокі бої тривають в районі Кліщіівки, Андріївки, Курдюмівки.

"За тиждень на Бахмутському напрямку звільнено територію 4 кв. км. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 35 кв. км", – зазначила Маляр.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках ворог зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар'їнка та охоплення населеного пункту Авдіївка, успіху не мав.

На півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка, Вербове; Новоданилівка, Роботине; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Вербове; Новосілка, Старомайорське, мали успіх.

"За тиждень в результаті наступальних дій на півдні звільнену територію збільшено на 12,7 кв. км. Загалом звільнена площа на Півдні складає 192,1 кв.км. І цілому, звільнена площа складає 192,1 кв.км", – підкреслила Маляр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: