fbpx
Сьогодні
Фото 20:00 23 Лип 2023

У Франції презентували колекцію створену українськими військовими: для чого це рішення

У Парижі в Українському культурному центрі відбулася презентація ексклюзивної благодійної колекції бренду Cubitus Dei. Її назва — Fire of Liberty.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Щоб прискорити перемогу, допомогти постраждалим у війні, та для післявоєнного відновлення нашій державі потрібно ще більше ресурсів та все більше донорів. 

Яке рішення?

Жіночий ветеранський рух представив благодійну колекцію в Парижі. Це історична подія, адже вперше у світі презентували благодійний бренд, що створили українська захисниця та захисник. 

Лінійку Fire of Liberty створили військовослужбовці та дизайнери-волонтери цеху Veteranka.

Як це  працює?

Усі охочі можуть придбати перші аксесуари з колекції – брошку Kolos. Гроші з продажу будуть спрямовані на реабілітацію поранених військовослужбовиць, яким опікується Veteranka foundation.

"Одяг першої колекції Fire of Liberty говорить одночасно про минуле, про наше сьогодення й про наше майбутнє. Це те, що нас відрізняє від росіян, у них немає минулого, бо вони його вкрали, нема сьогодення, бо вони живуть в брехні, паралельній реальності. Відповідно, у них немає майбутнього. Продаж цієї колекції допоможе жінкам, постраждалим від війни, якими буде опікуватися наш фонд Veteranka foundation, а також стане у пригоді в адаптації військових, які повертаються до цивільного життя, як я свого часу. У нашому цеху двері завжди відчинені для ветеранів", — коментує дизайнерка, парамедикиня ЗСУ Юлія "Куба".

Колекція Fire of Liberty від бренду Cubitus Dei уособлює боротьбу за життя, за свободу, за творчість навіть під час війни. Надихалися образом жінки-воїтельки.

Лінійка представлена 15 моделями прет-а-порте в стилі авангард, що поєднує класичний, фентезі, романтичний стилі.

Особливість семплів — українські мотиви, над якими працювали майстри з вишивки. У модельному ряді присутні композиції у вигляді стилізованих птахів, а також бавовни та вогню.

Над колекцією працювали конструкторка Ганна Суворкіна, дизайнер-військовослужбовець НГУ Станіслав Бітус, учасниця бойових дій та парамедикиня Юлія на псевдо Куба.

Фінансову підтримку ідеї надав Український ветеранський фонд. А на презентацію у Парижі завітало посольство України у Франції, дипломати, французькі ЗМІ, українська команда документалістів.

Нагадаємо, студенти Projector Institute під кураторством Олександра Трегуба створили колекцію цифрового одягу, натхненну творчістю живописця-графіка Мирона Левицького. Вона допоможе популяризувати творчість митця, а частину коштів спрямують на підтримку Львівського муніципального мистецького центру — саме у Львові народився художник.

Також Рубрика повідомляла, що у Франції з жовтня цього року частково компенсуватимуть витрати громадян на ремонт одягу та взуття. У такий спосіб влада хоче знизити популярність швидкої моди та зменшити обсяги текстильних відходів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: