fbpx
Сьогодні
11:05 17 Лип 2023

В Україні фонди безкоштовно роздадуть для навчання 5000 планшетів дітям із соціально вразливих категорій

English version here

Німецька ініціатива #WeAreAllUkrainians у партнерстві з представництвом міжнародної організації Plan International Ukraine розпочинають в Україні реалізацію проєкту з регіонального гуманітарного реагування.  Проєкт має на меті сприяння отриманню доступу до освіти онлайн та спрямований на підтримку вразливих дівчаток і хлопчиків молодшого шкільного віку з родин, які постраждали від війни в Україні та є внутрішньо переміщеними особами. В Україні проєкт впроваджується благодійним фондом BGV, який є партнером німецької ініціативи #WeAreAllUkrainians, зокрема за сприяння Офісу омбудсмана.

Про це повідомляє пресслужба фонду BGV.

У межах проєкту, BGV передасть 5 000 планшетів дітям ВПО. Отримати допомогу зможуть діти молодшого шкільного віку (від 6 до 11 років), в тому числі, діти з особливими освітніми потребами і з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та щодо яких здійснюється соціальний супровід.

Проєкт впроваджується на територіях Київської, Житомирської, Чернігівської, Харківської та Миколаївської областей.

«Досягти разом чогось для дітей, які не мають можливості брати участь у шкільному житті. Чудово, що Plan International та #WeAreAllUkrainians придумали спосіб допомагати разом. Дякую всім партнерам, які долучаються та дбають про те, щоб діти могли продовжувати вчитися для свого майбутнього», – каже Володимир Кличко, який є співзасновником німецької організації допомоги #WeAreAllUkrainians.

В Україні фонди безкоштовно роздадуть для навчання 5000 планшетів дітям із соціально вразливих категорій 1

Організаційно діяльність фонду BGV в межах проєкту підтримав Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зусиллями команди регіональних представників Офісу омбудсмана буде вестись комунікація з родинами та дітьми, які відповідають критеріям проєкту та на сьогодні потребують такої допомоги. Працівники обласних представництв Офісу Омбудсмана допоможуть родинам зареєструватися для заповнення заявки на участь у проєкті.

Логістичним партнером проєкту виступає Нова пошта, яка за свій рахунок доставить планшети  у найближче відділення в п'яти областях України.

Усі планшети будуть оснащені SIM-картами з передплаченим на 1 рік 4G-інтернетом.  Телекомунікаційним партнером проєкту виступила компанія Vodafone Україна.

За даними Міністерства освіти і науки України, станом на лютий 2023 року в Україні було пошкоджено 1702 школи, що становить 10% освітньої інфраструктури. 261 школа в Україні повністю зруйновані внаслідок  обстрілів і не підлягають відновленню.

Зокрема обрані регіони входять у перелік областей, де найбільше постраждали заклади освіти:, Харківська (38% навчальних закладів зруйновано або пошкоджено;), Миколаївська (26%), Київська (13%), Чернігівська (13%) та Житомирська (6,4%).

Усього ж через війну в Україні навчання в школах перервалося для 5,7 млн дітей. Станом на травень 2023 року за даними Інституту освітньої аналітики, з майже 4 млн учнів дистанційним навчанням охоплено 1,46 млн дітей, ще 1,2 млн. школярів мають змішану форму навчання. Тож одним із пріоритетних завдань на сьогодні є забезпечення дітям якісного доступу до онлайн-освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: