fbpx
Сьогодні
11:16 19 Лип 2023

Командування рф знову перед вибором: посилювати свої війська на Херсонщині чи ні, - британська розвідка

Фото: ГУР

Військове командування країни-агресорки зіткнулася з дилемою: чи потрібно посилювати свої війська в Херсонській області України, використавши підрозділи із Запорізької області чи ні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 19 липня.

Як наголосили британські аналітики, з початку липня 2023 року існує висока ймовірність активізації бойових дій в районі нижньої течії Дніпра.

"Окрім інтенсивних боїв на східному березі навколо невеликого українського плацдарму біля зруйнованого Антонівського мосту, невеликі підрозділи російських та українських військ також оспорюють острови в дельті Дніпра.

Обидві сторони використовують невеликі, швидкі моторні човни, а Україна успішно застосувала тактичні безпілотні літальні апарати односторонньої дії для знищення деяких російських катерів", зазначили у британській розвідці.

Як вважають у Міноборони Британії, росія стоїть на цей час перед дилемою. Військове керівництво рф вирішує, чи реагувати на ці загрози та посилити свою Дніпровську групу військ, використавши розтягнуті підрозділи що протистоять українському контрнаступу в Запорізькій області.

Нагадаємо, напередодні у розвідці Британії повідомляли, що українські та російські війська досягли за минулий тиждень незначних просувань на фронті.

Що відомо про контрнаступ на сьогодні

Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

18 липня, розвідка Британії повідомила, що ЗСУ і війська рф трохи просунулись на різних напрямках.

Окрім того, британська розвідка зазначила, що у росії погіршилися справи з засобами контрбатарейної боротьби.

Також заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зауважила, що на Куп'янському напрямку наступ російських військ безуспішний, ініціатива — вже на боці Сил оборони.

Своєю чергою, керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк доповіла, що просування українських військ інколи виглядає незначним, але загальна сукупність успіхів Сил оборони є досить переконливою. На лівобережжі завдяки ЗСУ росіяни щодня зазнають втрат.

До того ж, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що попри те, що всі українці чекають від контрнаступу українських сил оборони "швидких результатів", насправді ж "це неможливо".

Насьогодні  українські Сили оборони змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: