fbpx
Сьогодні
12:26 20 Лип 2023

У Херсоні внаслідок атаки військ рф пошкоджені пункти видачі гуманітарної допомоги

Фото: Ілюстративне

У Херсоні минулої доби ворожим вогнем пошкоджено пункти видачі гуманітарної допомоги.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, пише Рубрика.

"За минулу добу Херсонську міську територіальну громаду було обстріляно 22 рази, ворог використав для цього 82 снаряди", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ураження зафіксовані в Херсоні, Інженерному, Молодіжному, Садовому та Антонівці.

російськими обстрілами пошкоджено пункти видачі гуманітарної допомоги та житлові будинки.

Також у МВА повідомляють, що вночі було атаковано Суворовський район м. Херсона.

Унаслідок ворожих дій дві людини зазнали поранення різного ступеня важкості.

Своєю чергою, як інформує у Телеграмі начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, протягом доби під ворожим вогнем окупантів опинилися Бериславська, Милівська та Тягинська територіальні громади. Серед них – с.Зміївка, с.Дудчани, с.Львове та с.Ольгівка.

Внаслідок ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали руйнувань фермерське господарство, житлові будинки та господарські споруди мешканців, внаслідок обстрілу с.Ольгівка одну жінку поранено.

Поліція Херсонської області повідомляє, що армія рф цілодобово гатила по Херсонщині з реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії, мінометів, авіації та БПЛА. Постраждали населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

"З лівого берега Дніпра та авіації російські військові обстріляли автомобільний міст та житлові квартали Херсона", – зазначають у поліції.

У багатоповерхівках та приватних будинках під час обстрілів ударною хвилею вибило вікна, балконні рами, пошкоджені фасади та дахові покриття. Вибухи спричинили масштабні руйнування та пожежі.

За минулу добу поліція відреагувала на 397 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст.438 "Порушення законів та звичаїв війни" ККУ.

російська армія загалом за минулу добу, 19 липня, здійснила 72 обстріли Херсонської області. Через російську агресію чотири людини зазнали поранень.

Нічна атака по Україні

російські військові вже третій день поспіль атакували південь України.

Зокрема, вони обстріляли Одесу та Миколаїв.

Через обстріл у містах пошкоджені житлові будинки та інші будівлі, також виникли пожежі. Раніше повідомлялося про чотирьох постраждалих в Одесі. Пізніше з'явилось повідомлення, що внаслідок атаки по Одесі загинув молодий чоловік.

Водночас в Миколаєві відомо про одного загиблого та 19 постраждалих.

Зауважимо, вночі російські військові також атакували Суми трьома безпілотниками типу Shahed-136. Один із них збитий, другий підбитий Силами ППО ЗСУ, є влучання у будівлю позашкільного оздоровчого закладу. Пошкоджено приміщення, сталася пожежа.

Зазначимо, що окупанти атакували Україну 19 крилатими ракетами та такою ж кількістю "Шахедів", частину з них вдалося збити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: