fbpx
Сьогодні
08:25 18 Лип 2023

Росія атакувала вночі Миколаїв: у місті пролунали вибухи та виникла серйозна пожежа

Фото: Ілюстративне

У ніч на 18 липня, російські загарбники завдали удару з повітря по Миколаєву, внаслідок чого пролунали вибухи та виникла досить серйозна пожежа.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, Телеграм очільника міста Олександра Сєнкевича.

Як повідомили, за попередньою інформацією, постраждалих та загиблих немає.

"Щодо Миколаєва – на одному з об'єктів виникла пожежа. Досить серйозна. На місці працюють рятувальники ДСНС. Зранку надам повну інформацію", написав голова міста.

Сєнкевич додав, що на місці події працюють рятувальники ДСНС, а також зауважив, що повну інформацію надасть вранці.

Очільник області зазначив, що на місці працюють пожежники, ліквідуючи наслідки.

Своєю чергою, очільник області також повідомив про пожежу, яка виникла внаслідок ворожої повітряної атаки.

"Гасимо пожежу. Без жертв попередньо", наголосив Кім.

Інших подробиць про вибух та про місце події голова ОВА не розкрив.

Відмітимо, що перед цим у Миколаєві пролунали вибухи близько другої години ночі. Це сталося під час оголошеної повітряної тривоги через загрозу атак противника із застосуванням ударних безпілотників.

У регіоні також повідомляли про роботу протиповітряної оборони.

Що відомо про російську нічну атаку по Україні 18 липня

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, армія рф цієї ночі влаштували комбіновану атаку – з дронами та ракетами балістичного типу.

"Комбінована атака! У Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській областях – загроза застосування ворогом ударних БпЛА. У Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській областях – загроза застосування балістичного озброєння", зазначили у Повітряних Силах.

Жителів областей, де оголошені повітряні тривоги, закликали залишатися в укриттях та не знімати роботу ППО.

Також повідомляли, що цієї ночі лунали вибухи у Миколаєві та в Одесі.

Окрім того, пізно ввечері в понеділок вибух пролунав і в Херсоні, на той момент у місті та області було оголошено повітряну тривогу.

Нагадаємо, напередодні, 17 липня, в Сумської області внаслідок російського обстрілу міста Білопілля загинуло двоє людей, 10 отримали поранення.

Також 16 липня, російські війська двічі завдали ударів по Харкову. В Основ'янському районі було влучення. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв про 4 постраждалих, мер Харкова Ігор Терехов – про 7.

Як ми інформували, на Донбасі українські захисники знищили російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф", з якої у червні російські агресори вдарили по піцерії у Краматорську. Сили оборони України помстилися російським окупантам за обстріл міста за загибель людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: