fbpx
Сьогодні
23:00 16 Лип 2023

У Харкові внаслідок вечірнього удару є загиблий та поранені: наразі рф знову завдає ударів по місту

У неділю ввечері, 16 липня, внаслідок ракетного удару російських військ по Харкову одна людина загинула і троє дістали поранень, усі вони працівники промислового підприємства. На даний момент ворог знову завдає ударів по Харкову, в місті лунають вибухи.

Як пише Рубрика, про це повідомляють Офіс генпрокурора, обласна та міська влада.

"За даними слідства, 16 липня приблизно о 18:50 ворог наніс ракетний удар по території промислового підприємства у Основ'янському районі Харкова.

Попередньо, двома ракетами типу С-300, випущеними з території Бєлгородської області РФ.

Наразі відомо про одного загиблого та трьох поранених — всі працівники промислового підприємства. Дані уточнюються", – повідомляє Офіс генпрокурора.

Російські війська у неділю ввечері вдруге за добу завдали ударів по Харкову. В Основ'янському районі було влучення. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв про 4 постраждалих, мер Харкова Ігор Терехов – про 7.

Начальник ОВА Олег Синєгубов пізніше повідомив:"Окупанти знову завдають ударів по Харківщині. Перебувайте в укриттях!".

"Місто під ударом", – написав мер Харкова Ігор Терехов. А згодом додав, що за попередньою інформацією знову обстріляли Основʼянський район.

За інформацією начальника Харківського військового гарнізону Сергія Мельника, ракети летять із території Бєлгородської області рф.

Після 22:00 в Харкові пролунало вже два вибухи. В проміжку між 21 та 22 годинами в місті було чутно вибух на території області.

Ситуація в Харківській області

Як відзначив голова ОВА, протягом минулої доби ворог застосовував міномети й артилерію проти прикордонних й прифронтових населених пунктів Харківської області. Зокрема, під вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Козача Лопань, Ветеринарне, Дворічна та інші населені пункти. Унаслідок обстрілу села Колодязне Куп'янського району загинув 33-річний чоловік. Ще один цивільний отримав поранення. Пошкоджено приватний житловий будинок.

Також вночі 16 липня, росіяни приблизно о 1:30 запустили по Харкову чотири ракети ЗРК С-300 із території Бєлгородської області.

Як повідомили в ОВА, дві ракети вибухнули в повітрі, ще дві — влучили в землю на стадіоні та в дорожнє покриття на території Шевченківського району Харкова. У чотириповерховому будинку вибито вікна. Минулося без постраждалих.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: