fbpx
Сьогодні
15:13 18 Лип 2023

Депутати Європарламенту закликали суд Гааги видати ордер на арешт білоруського диктатора

English version here

Депутати Європарламенту закликають Міжнародний кримінальний суд (МКС) видати ордер на арешт самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка. Це пов'язано із причетністю білорусі до депортації дітей з України.

Про це повідомляє рубрика з посиланням на прес-реліз за підсумками звіту депутатів Європарламенту.

Так, на думку депутатів, білорусь несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні, та злочини, скоєні в Україні, в тому числі через роль режиму в незаконній депортації дітей з України.

"Оскільки Міжнародний кримінальний суд (МКС) вже видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженого з прав дитини в Росії Марії Львової-Бєлової, депутати Європарламенту закликають МКС розглянути аналогічний ордер на арешт Олександра Лукашенка", – йдеться у прес-релізі.

Крім того, депутати Європарламенту вважають, що Рада ЄС також має розширити список білоруських та російських осіб, які підпадають під санкції ЄС, зокрема причетних до насильницької депортації українських дітей.

Що відомо про депортацію українських дітей

Нагадаємо, під час війни російські агресори вже неодноразово вивозили українських дітей до росії. Їх також депортують на територію Білорусі та на тимчасово окуповані території ЛНР чи ДНР.

Як писала Рубрика, за даними Офісу Генпрокурора, станом на 1 липня цього року до росії та так званих республік депортували 19489 дітей, з них повернули додому всього 373 неповнолітніх.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Луганщині російсько-окупаційні війська готують до депортації ще 750 дітей, і вже розпочали формувати групи.

Нещодавно Президент Зеленський обговорив повернення українських дітей, депортованих росією, зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

До того ж, Кислиця в Радбезі ООН заявив, що вторгнення росії в Україну торкнулося всіх 7,5 мільйона українських дітей.

Нагадаємо, що влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

За такі злочини Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженого за президента Росії з прав дитини марії олексіївни львової-бєлової.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: