fbpx
Сьогодні
10:15 21 Чер 2023

Чергова депортація дітей: на Луганщині окупанти хочуть вивезти ще 750 неповнолітніх

English version here

Фото: Аndrei310/Depositphotos

На тимчасово окупованій Луганщині російсько-окупаційні війська готують до депортації ще 750 дітей, і вже розпочали формувати групи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм-канал начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора.

"Наразі ми отримуємо інформацію, що загарбники комплектують групи, як вони кажуть, "піонерів", для вивезення ще 750 дітей. Інформації про раніше вивезених дітей поки що немає. Намагаємося документувати всіх дітей і своїми каналами отримувати інформацію про їхнє повернення чи місце перебування", наголосив Лисогор.

Як очільник області підкреслив, окупаційна "влада" повідомила, що лікарі з рф стверджують наявність "патологій" у 70% школярів. Саме це є приводом відправити їх на так зване лікування до росії.

"У Станиці Луганській вони пропонують дітям разом із матерями їхати до таборів відпочинку, лякаючи "обстрілами з боку України". Вони шантажують тим, що "якщо дитина не оздоровиться, ми не пустимо в школу", пояснив Лисогор.

Ми вже писали, що на Запоріжжі з Бердянського району в російську Чувашію російські загарбники хочуть вивезти майже 300 дітей.

Голови окупованого Мелітополя Іван Федоров підкреслив, що у росзмі відзвітували про відправку 48 дітей, інших збираються вивезти у декілька змін.

Довідка

Як писала Рубрика, станом на 20 червня, до росії та так званих республік вже депортували 19499 дітей, з них повернули додому всього 373 неповнолітні.

Нагадаємо, що "Діти війни" – це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Нагадаємо, що 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей у росію геноцидом.

Окрім того, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешти путіна та Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України в рф у період з 24 лютого 2022 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: