fbpx
Сьогодні
21:13 16 Лип 2023

На Донеччині війська рф здійснили невдалу спробу відновити позиції біля Старомайорського, - Генштаб

Фото: Getty Images

Біля Старомайорського Донецької області російські окупанти здійснили невдалу спробу відновити свої позиції.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

"На Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, противник здійснив невдалу спробу відновлення втраченого положення", – йдеться у повідомленні.

Позиції окупантів біля Старомайорського

У російських Telegram-каналах повідомляють, що біля Старомайорського стався нібито прорив ЗСУ. При цьому за даними російських провоєнних каналів, ЗСУ начебто взяли під контроль село Старомайорське на південному сході Донецької області.

Крім того, деякі проросійські блогери повідомили про те, що атаку ЗСУ начебто вдалося відбити. Велика частина з них пов'язана з російським Міністерством оборони, яке намагається замовчувати таку інформацію у своїх заявах.

В то й же час українське військове керівництво не підтверджувало звільнення населеного пункту.

Зауважимо, що російські окупанти щодня ведуть обстріли по містах та селах Донецької області – прифронтові населені пункти регіону, і навіть ті, що знаходяться в відносному тилу, постійно перебувають під ударами.

Що відомо про ситуацію на фронті

Як повідомили у військовому командуванні, Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на досягнутих рубежах. Захисники завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, що українські Збройні сили на Бердянському напрямку просунулися на понад один кілометр.

За даними Генштаба, минулої доби, 15 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 500 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 237 700 вояк.

Зазначимо, що оскільки території перед російськими оборонними укріпленнями щільно заміновані, то український контрнаступ просувається повільно. Напередодні контрнаступу Україна отримала менше 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у західних партнерів.

Як писала Рубрика, українські Сили оборони насьогодні змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: