fbpx
Сьогодні
16:34 16 Лип 2023

Сили оборони: на понад кілометр просунулися українські захисники на Бердянському напрямку

Photo: facebook.com/Tretia.okrema.tankova.brygada

Українські Збройні сили на Бердянському напрямку просунулися на понад один кілометр.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відеозвернення речника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерія Шершня.

"Щодо наступальної операції Сил оборони Таврійського напрямку, то на Мелітопольському положення без змін, а ось на Бердянському напрямку маємо просування вглибину оборони противника на понад 1 кілометр вздовж певної лінії фронту.

Тривають важкі протистояння та маневри, ударні підрозділи закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості, розміновуються, завдають вогневого ураження противнику, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", розповів спікер Сил оборони.

Нагадаємо, 16 липня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на східному фронті загострилася ситуація.

Що відомо про ситуацію на фронті

Як повідомили у військовому командуванні, Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на досягнутих рубежах. Захисники завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За даними Генштаба, минулої доби, 15 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 500 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 237 700 вояк.

Зазначимо, що оскільки території перед російськими оборонними укріпленнями щільно заміновані, то український контрнаступ просувається повільно. Напередодні контрнаступу Україна отримала менше 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у західних партнерів.

Як писала Рубрика, українські Сили оборони насьогодні змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: