fbpx
Сьогодні
10:28 14 Лип 2023

ЗСУ наступають біля Бахмута та закріплюються на напрямку Біла Гора-Андріївка, – Генштаб

На сході на напрямку Біла Гора – Андріївка Сили оборони мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах, а також продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов.

"На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. На напрямку Біла Гора – Андріївка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав Ковальов.

За його словами, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Ворог чинить потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ. Активно застосовує свої резерви

Також Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

"російські окупанти активно застосовують тут свої резерви, зазнають значних втрат. Тривають важкі бої. Протягом доби відбулося 30 боєзіткнень. Наші військові відбили всі атаки ворога", – поінформував Ковальов.

Також, як додав він, за минулу добу ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив близько 52 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

"На жаль, є загиблі та поранені цивільні, серед яких діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", – констатував Ковальов.

Нагадаємо, війська рф зосереджують основні зусилля на п'яти напрямках.

При цьому ЗСУ ліквідували вже 236 590 російських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: