fbpx
Сьогодні
17:58 14 Лип 2023

На Миколаївщині знайшли тіла двох чоловіків, яких розстріляли російські військові

Фото: facebook.com/mykprok

Правоохоронці на звільненій території Миколаївської області виявили тіла двох чоловіків, яких минулого року розстріляли військові російської федерації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Миколаївську обласну прокуратуру.

"Під час чергового огляду місцевості та фіксування воєнних злочинів окупантів стосовно цивільного населення у селі Степове Воскресенської територіальної громади Миколаївського району виявлено тіла двох місцевих мешканці", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мова йде про чоловіків 20-ти та 34-х років, яких навесні минулого року розстріляли військові рф.

Прокуратура повідомила, що тіла загиблих направили до Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи для дослідження. Вживаються заходи зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством.

Ексгумація в Україні

В Ізюмі Харківської області на місці масового поховання людей вже ексгумували 427 тіл. П'ятеро з яких – діти. ЗСУ звільнили Ізюм 11 вересня, після чого там було виявлено місце масового поховання людей в лісі.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що з моменту деокупації територій було виявлено 1370 тіл загиблих українців, більшість з яких були вбиті зі стрілецької зброї, або померли від мінно-вибухових травм. Однак, особистості 197 людей досі залишаються невідомими.

Зазначимо, що місто Ізюм було сильно пошкоджене під час вторгнення армії рф.

Нагадаємо, що Україна закупила обладнання для відбору, оцифрування та зберігання ДНК-зразків військовослужбовців.

Також в Україні використовують мобільні ДНК-лабораторії. Вони дозволяють скоротити тривалість процедури з ідентифікації загиблих на війні до кількох годин.

Окрім того українські прокурори отримали від Франції спеціальне обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: