fbpx
Сьогодні
12:43 25 Вер 2022

Українські захисники оприлюднили вражаюче відео зруйнованого російською армією Ізюма

Фото: З відкритих джерел

Російська армія під час окупації Харківської області зруйнувала обстрілами та бомбардуваннями місто Ізюм та навколишні села

Про це пише Рубрика. посилаючись на Facebook Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Українські захисники у своєму дописі показали, як виглядає місто після звільнення.

Десантники показали кадри, зняті з дронів. На цьому відео зафіксовані наслідки російського "визволення" міста Ізюм та найближчих до нього населених пунктів.

"Російські окупанти вбивали та катували українців, знищили їх оселі.

В одному з будинків російська авіабомба вбила п'ять десятків людей. І це, на жаль, лише маленька частина жертв серед цивільних в Ізюмі та навколишніх селах", наголосили у повідомленні.

Десантники також зазначили, що вони одними з перших зайшли у місто під час контрнаступу ЗСУ.

"Всі будинки Україна відбудує, а кожна жертва російського тероризму повернеться загарбнику із трійцею. ДШВ ЗС України це гарантують", резюмували військові.

Нагадаємо, що після деокупації Ізюма у лісі поблизу міста знайшли масове поховання, звідки вилучили вже 447 тіл загиблих.

Довідка

Нагадаємо, 16 вересня Синєгубов заявляв, що серед тіл з масового поховання в Ізюмі Харківської області, які були ексгумовані у п'ятницю, 99% мають ознаки насильницької смерті.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п'ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: