fbpx
Сьогодні
16:34 12 Лип 2023

Народну депутатку Марченко, яку підозрювали у зловживанні, виключили з партії "Слуга народу"

Фото: Фейсбук

Народну депутатку Людмилу Марченко, яку підозрюють у зловживанні впливом, виключили з партії "Слуга народу".

Про це повідомила помічниця голови партії Олени Шуляк Анастасія Клімчук в коментарі hromadske.

Окрім того, як повідомляють, Тернопільська обласна організація "Слуги народу" достроково припинила повноваження Марченко.

Раніше у парламентській фракції "Слуга народу" запевнили "УП", що нардепці Людмилі Марченко загрожує виключення з фракції у випадку, якщо правоохоронці доведуть її провину у зловживанні впливом.

Що передувало

Нагадаємо, 5 липня стало відомо, що НАБУ викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабара за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону.

Джерела УП в правоохоронних органах підтвердили, що мова йде про нардепку Марченко.
За даними слідства, група осіб систематично отримувала хабарі за внесення через ОВА відомостей до інформаційної системи "Шлях".

11 липня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутатці Верховної Ради з фракції "Слуга народу" Людмилі Марченко та її помічниці.

Жінок звинувачують у тому, що за хабар 2800 доларів вони допомагали чоловіку незаконно виїхати за кордон.

НАБУ оприлюднило частину доказів, зокрема розмови фігурантів, де обговорюються деталі махінації. На відео зафіксовано також момент передачі грошей помічницею нардепці. А також як Марченко намагалась позбутися речових доказів, викинувши долари за паркан свого обійстя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: