fbpx
Сьогодні
11:11 11 Лип 2023

Суддя Тандир був п’яний, коли збив нацгвардійця: експертиза підтвердила

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя Олексій Тандир, який на смерть збив на блокпості в столиці військовослужбовця Нацгвардії, перебував у стані сп'яніння на момент ДТП.

Як пише Рубрика, про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Там зазначили, що суддя, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, намагався приховати сліди сп'яніння. Він спробував завадити встановленню кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах.

"Проте завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп'яніння", — зазначили в ДБР.

Також іншою експертизою встановлено, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину.

Довідка

У ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці.

Слідство у справі здійснюватиме Державне бюро розслідувань за процесуального керівнитва Київської міської прокуратури. ДБР повідомило, що суддя відмовився від проходження огляду на місці. Його доставили в лікарню з метою виявлення стану сп'яніння.

Як повідомило "Суспільному" джерело у Нацгвардії, суддя на "Лексусі" врізався у військового, коли той вийшов на дорогу встановити інженерні загородження. Суддя був п'яний, а в його авто валялися порожні пляшки з-під алкоголю.

За даними правоохоронців, Тандир мав візуальні клінічні ознаки сп'яніння.

Згодом Тандиру оголосили підозру (йому загрожує до 10 років ув'язнення), а суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків.

Пізніше Рубрика писала, що голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру оголошено підозру у скоєнні смертельної ДТП у Києві в стані алкогольного сп'яніння.

27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на арешт голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який за кермом автомобіля збив на смерть бійця Національної гвардії на блокпосту у Києві.

Жителів Києва та області закликали повідомити ДБР про всі відомі випадки минулих правопорушень судді Олексія Тандира.

 

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: