fbpx
Сьогодні
09:54 11 Лип 2023

Довіра до путіна та рф у світі рекордно впала, - опитування

Фото: Getty Images

Довіра у світі до російського диктатора володимира путіна на тлі війни, яку він розв'язав проти України, опинилася на найнижчому рівні за весь час.

Про це інформує Рубрика з посиланням на дослідження Pew Research Center, Deutsche Welle.

Дослідження, проведене у 24 країнах, показало, що в середньому 82% респондентів мало або зовсім не впевнені в тому, що російський лідер "вчиняє правильно стосовно світових справ".

Відсоток тих, хто вважає, що путін неправильно поводиться на світовій арені

Довіра до путіна досягла рекордно низького рівня в дев'яти країнах, включаючи Німеччину, де вона впала з 14% у 2022 році до 8% у 2023-му.

Водночас в Індії та Індонезії довіра до диктатора, навпаки, зросла і досягла рекордних показників. Частка індійців, які висловлюють довіру російському президенту, зросла на 17 відсоткових пунктів з 2019 року.

В Індонезії ця частка зросла з 36% у 2019 році до 43% у 2023 році.

Після широкомасштабного вторгнення росії в Україну відповідні показники впали до рекордно низького рівня майже в усіх досліджуваних країнах, й у 2023 році вони продовжують падіння, особливо в Німеччині, Ізраїлі та Іспанії.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін доручив бути "привабливим фінансово та соціально", щоб зменшити відтік росіян з країни, який стався у минулому році через "соціально-економічні умови".

Проте щодо перспектив перемоги володимира путіна у війні проти України російську еліту "охопило зневіра". Навіть найзатятіші оптимісти бачать у замороженому конфлікті найкращий доступний варіант для росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: