fbpx
Сьогодні
10:21 08 Лип 2023

У британській розвідці оцінили становище військ рф у Бахмуті: воно критичне

English version here

Російська самохідна артилерійська установка (САУ) "Мста-С" — один з головних засобів артилерії у силах вторгнення в Україну

У Донецькій області українські Збройні сили продовжують успішні наступальні дії в районі міста Бахмут. Тоді як російські військові потерпають від низького бойового духу та ймовірно не мають достатньо резервів, аби утримувати населений пункт.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 8 липня.

Британські аналітики зазначають, що після спаду активних бойових дій у Бахмуті в червні, протягом останніх семи днів місто "знову став місцем одних із найінтенсивніших боїв на фронті".

Під час зіткнень українські війська "впевнено просуваються" як на північ, так і на південь від міста.

"Російські захисники, найімовірніше, потерпають від низького бойового духу, поєднання розрізнених підрозділів та обмеженої здатності знаходити та вражати українську артилерію", наголошують у британській розвідці.

Також в огляді вказують, що Москва, вочевидь, вважає "політично неприйнятною" здачу українським силам Бахмута. Адже це місто має символічну вагу як один із небагатьох здобутків російських сил за останній рік війни.

"Однак, дуже ймовірно, (в Росії. – ред.) є небагато додаткових резервів, які можна було б виділити для цього сектору", – констатують у розвідці Британії.

Нагадаємо, що місто Бахмут на Донеччині стало місцем одного із найзапекліших протистоянь сил України та росії. Це тривало, поки у травні цього року російська сторона не оголосила про нібито захоплення населеного пункту.

За оцінками українських і західних посадовців, рф втратила значну кількість живої сили під час наступу на Бахмут – щонайменше 60 тисяч убитими й пораненими.

  • Ситуація в Бахмуті

"В самому Бахмуті ворог фактично у пастці", – пояснила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, наші війська максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін.

  • Наступ на Бахмутському напрямку

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що українські військові просунулись на понад кілометр на Бахмутському напрямку за останню добу.

Також наші бійці також мають частковий успіх в районі Кліщіївки та закріплюються на досягнутих рубежах.

Крім того, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України на Таврійському напрямку системно вибивають росіян з позицій, за останню добу на цій ділянці фронту ворожі загарбники втратили вбитими й пораненими майже дві роти.

Як писала Рубрика, минулої доби, 7 липня, українські Сили оборони ліквідували понад 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 233 400 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: