fbpx
Сьогодні
Фото 22:25 09 Лип 2023

Біля Бахмута на південному флангу у військ ЗСУ є певне просування, - Маляр

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Сьогодні, 9 липня, на східному та південному фронтах ситуація не зазнала суттєвих змін, однак на південному флангу біля Бахмута є певне просування.

Як пише Рубрика, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Сьогодні на східному та південному фронтах ситуація не зазнала суттєвих змін", – зауважила заступниця міністра оборони.

На сході по всіх напрямках наступу ворога (Авдіівському, Мар'їнському, Куп'янському, Лиманському) тривають гарячі бої, без зміни положень.

"На Бахмутському напрямку ворог в обороні. На південному флангу є певне просування наших військ. На північному флангу бої без зміни положень", – повідомила Маляр.

Фото: скриншот DEEPSTATEMAP

На півдні на напрямках наступу сил оборони – Мелітопольському та Бердянському – тривають гарячі бої.

"Триває процес закріплення на досягнутих рубежах. Наші проводять аеророзвідку місцевості, займаються розмінуванням місцевості та наносять вогневе ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, в готовності до продовження наступальних дій. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває", – йдеться в повідомленні.

  • Ситуація в Бахмуті

"В самому Бахмуті ворог фактично у пастці", – пояснила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, наші війська максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін.

  • Наступ на Бахмутському напрямку

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що українські військові просунулись на понад кілометр на Бахмутському напрямку за останню добу.

Також наші бійці також мають частковий успіх в районі Кліщіївки та закріплюються на досягнутих рубежах.

Крім того, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України на Таврійському напрямку системно вибивають росіян з позицій, за останню добу на цій ділянці фронту ворожі загарбники втратили вбитими й пораненими майже дві роти.

Як критичне у британській розвідці оцінили становище військ рф у Бахмуті.

Як писала Рубрика, минулої доби, 7 липня, українські Сили оборони ліквідували понад 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 233 400 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: