fbpx
Сьогодні
08:51 08 Лип 2023

Президент подякував лідеру США за новий пакет військової допомоги

Фото: Офіс Президента

Український Глава держави подякував Сполученим Штатам Америки за надання Україні нового пакету оборонної допомоги.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter Президента України Володимира Зеленського.

"Вчасний, масштабний та дуже потрібний пакет оборонної допомоги від США. Вдячні американському народові та президенту Джозефу Байдену за рішучі кроки, які наближають Україну до перемоги над ворогом, а демократію – до перемоги над диктатурою", наголосив український лідер.

Зеленський підкреслив, що розширення оборонних спроможностей України "дасть нові інструменти для деокупації нашої землі та наближення миру".

Довідка

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки виділили новий пакет оборонної допомоги Україні. Зокрема, вони підтвердили надання Україні касетних боєприпасів.

Пізніше Пентагон розкрив подробиці нового пакета військової допомоги України на $800 млн.

У новому пакеті військової допомоги США присутні так звані удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (касетні боєприпаси).

Напередодні представник Пентагону Пет Райдер повідомив, що буде передано касетні боєприпаси не зі старих запасів. І коефіцієнт браку не має перевищувати 2,35%.

Глава Білого дому Джо Байден в інтерв'ю CNN визнав, що Україні необхідні для оборони касетні снаряди. Рішення Сполучених Штатів Америки надати Україні касетні боєприпаси було "важким", але Києву потрібні боєприпаси для контрнаступу проти російської федерації.

Нагадаємо, попередній пакет на 500 млн доларів включав боєприпаси для Patriot, систем HIMARS, 30 бойових машин Bradley та інше озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: