fbpx
Сьогодні
20:56 06 Лип 2023

Ініціатива перебуває на боці ЗСУ: Залужний заявив, що військові продовжують активні наступальні дії

Фото: Міноборони

Українські Сили оборони продовжують ведення активних наступальних дій, ініціатива перебуває на боці наших військових.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Як повідомив керманич ЗСУ, він поговорив телефоном з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

"Розповів про оперативну обстановку на фронті. Українські військові продовжують ведення активних наступальних дій. Ситуація розвивається згідно з планом, ініціатива – у наших руках", підкреслив Залужний.

Окрім цього, головнокомандувач ЗСУ обговорив з Міллі актуальні потреби Збройних Сил в озброєнні та боєприпасах задля продовження визволення української території від російських загарбників.

Залужний висловив також подяку за підтримку та допомогу, а ще привітав з Днем незалежності США, який американський народ відзначив напередодні.

Головнокомандувач ЗСУ та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США залишаються на звʼязку.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Останніми днями Сили оборони України просунулися вперед навколо Бахмута, а також створили невеликий плацдарм на утримуваному росією східному березі Дніпра навпроти Херсона.

За словами українських командирів і чиновників, Сили оборони намагаються виснажити російські сили настільки, щоб створити прорив, яким зможуть скористатися головні сили контрнаступу.

Як писала Рубрика, Східне угруповання повідомило, що на Бахмутському напрямку ЗСУ тиснуть на флангах, маємо просування.

Серед усіх напрямків фронту "найгарячішим" є Авдіївський напрямок, бо там точаться найінтенсивніші бої.

Водночас голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що контрнаступ України виявився складним через протипіхотні міни та інші перешкоди. Однак, за його словами, ЗСУ роблять правильно, коли діють обережно.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його дратують коментарі про "повільний" контрнаступ, оскільки кожен метр дається нашим захисникам кров'ю.

В ISW зауважили, що війська Збройних сил України на кількох напрямках ведуть контрнаступальні дії. На півдні українським бійцям вдалося звільнити 154,4 квадратних кілометрів територій.

Своєю чергою командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський зазначили, що контрнаступальні дії українських Сил оборони ідуть за планом.

Україна приберігає поки свій потенціал. Водночас окупанти зазнають у 8, а то й у 10 разів більших втрат, особливо за кількістю загиблих військовослужбовців.

Також українські військові системно та поступово вибивають російсько-окупаційні війська з позицій на Таврійському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: