fbpx
Сьогодні
Відео 21:00 07 Лип 2023

Шевченко та Зінченко презентували футболки благодійного матчу на підтримку України: навіщо це рішення

Фото: Game4Ukraine

Легендарні футболісти збірної України з футболу Андрій Шевченко та Олександр Зінченко презентували футболки, присвячені благодійному матчу на підтримку України.

Про це йдеться в повідомленні на каналі Game4Ukraine, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Селище Михайло-Коцюбинське у Чернігівській області понад місяць перебувало в окупації. російські війська зруйнували Михайло-Коцюбинський ліцей у березні 2022 року.

Під час обстрілу загинула працівниця навчального закладу. Жертв могло бути більше, якби ворожа ракета вдарила в інше місце, адже на той момент у ліцеї перебувало близько ста осіб, третина з яких діти. Ударом повністю зруйнувала класи інформатики, фізики та хімії.

"У ліцеї ховалися люди від окупантів було десь 100 осіб, з них 30 дітей від 3 місяців дитини до дідусів і бабусь. 1 людина загинула. Це наша працівниця – Сердюк Надія Миколаївна, яка була у приміщенні, поряд з яким знаходимося", – розповідає Микола Шпак, директор ліцею.

Ще під час окупації жителі селища власними силами почали рятували ліцей. Накрили пошкоджену покрівлю плівкою, аби захистити меблі та вцілілу техніку від опадів. За попередніми розрахунками, збитки від обстрілу ворогом ліцею сягають 60 мільйонів гривень.

Самотужки громада відновлення не потягне. Через війну у місцевому бюджеті мало грошей.

У Чернігівській області через бойові дії пошкоджено 102 школи та 63 садки, у Чернігові – відповідно 49 та 47.

Яке рішення?

Андрій Шевченко та Олександр Зінченко зіграють на підтримку України у Лондоні благодійний матч Game4Ukraine. Шевченко та Зінченко вдягнуть капітанські пов'язки. Мета матчу – зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею у Чернігівській області.

Заплановано, що гра відбудеться 5 серпня на домашньому стадіоні "Челсі" "Стемфорд Бридж".

Шевченко та Зінченко вдягнуть капітанські пов'язки.

Мета матчу – зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею у Чернігівській області, котрий російські війська зруйнували у березні 2022 року.

Зазначається, що амбасадори United 24 об'єднають на полі як сучасних відомих гравців, так і легенд футболу.

Як це працює?

"Не можете потрапити на Стемфорд Брідж 5 серпня? Ви все ще можете підтримати команду, придбавши свої футболки Game4Ukraine сьогодні", – йдеться у повідомленні.

Роздрібна вартість футболок – від 35 фунтів стерлінгів.

Всі гроші, отримані від продажу, будуть перераховані на підтримку України.

Нагадаємо, що український футболіст і тренер Андрій Шевченко став першим амбасадором фандрейзингової платформи United24.

Також Рубрика розповідала, що Андрій Шевченко разом із UNITED24 розпочали відбудову стадіону в Ірпені, який був зруйнований під час окупації російськими військами Київщини.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: