fbpx
Сьогодні
16:31 06 Лип 2023

У столиці нарешті добудували Дарницький міст: у чому рішення

Фото: Громадське

6 липня, у столиці відкрили рух Дарницьким мостом між правим та лівим берегами Дніпра, який будували понад 10 років.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, пише Рубрика.

У чому проблема?

Якісні мости — це запорука швидкої військової логістики, сталого економічного розвитку та стабільної гуманітарної ситуації в Україні.

"Понад 15 років міст був в недобудованому стані. Відсутність усього комплексу розв'язок призвела до того, що транспорт не міг використовувати Дарницький міст, як це передбачено проєктом.

Виник дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости – Південний і міст імені Патона – були перевантажені, у той час, коли Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності", писав на своїй сторінці в мережі Фейсбук засновник ГК "Автострада" Максим Шкіль.

Будівництво на Дарницькому мості було перезапущено у 2021 році. Через початок великої війни у березні-квітні минулого року роботи були призупинені.

Яке рішення?

Віцепрем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков нагадав, що у 2019 році президент Володимир Зеленський озвучив чіткі інфраструктурні пріоритети.

Один з головних – це завершення мостів-довгобудів, серед яких Дарницький міст, який будували понад 10 років.

Як це працює?

З травня 2022 року роботи по відбудові мосту були відновлені в режимі 24/7.

Дарницький міст має 6 смуг руху і пропускну здатність у 35 тисяч автомобілів на добу.

Зокрема, відкрито рух двома новозбудованими з'їздами Дарницького мосту в бік мосту Патона та Осокорків на лівому березі.

"З відкриттям Дарницького мосту наша боротьба з довгобудами та аварійними мостами не завершена. Зараз, разом з великою урядовою командою та представниками профільних організацій, ми працюємо у Комісії з перевірки стану мостів.

Наша ціль — побачити реальний стан мостів та напрацювати конкретні рішення для захисту транспортної інфраструктури та підтримки її належному стані", – додав Кубраков.

Завдяки відкриттю нових з'їздів та заїздів стало можливо організувати пряме сполучення між житловою забудовою Осокорків та Позняків та платформою Kyiv City Express і Березняками.

Міст, який знаходиться на балансі Укрзалізниці, був добудований за державні кошти.

Раніше повідомляли, що компанія "Автострада" планує завершити будівництво з'їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну в Києві до кінця липня 2023 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав засновник компанії Максим Шкіль.

Нагадаємо, що Київська область отримає вікна для пошкоджених будинків на мільйон доларів: частину склопакетів вже почали встановлювати.

Як писала Рубрика, у пʼяти областях України планують відкрити перші платні дороги для вантажівок вагою від 12 тонн.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: