fbpx
Сьогодні
12:57 28 Чер 2023

Вікна на мільйон доларів: Київщина вже отримала партію склопакетів - рішення для відбудови

Вигляд на пошкоджений будинок з вікна Альони

Київська область отримає вікна для пошкоджених будинків на мільйон доларів: частину склопакетів вже почали встановлювати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук очільника Київської ОДА Руслана Кравченка.

У чому проблема? 

Станом на 19 травня минулого року у Київській області зафіксували руйнування житлових будинків та інфраструктури у 46 з 69 територіальних громад. Внаслідок вторгнення військ росії в області пошкоджено понад 4500 приватних та багатоповерхових житлових будинків. 

Зазначали, що критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах. 

Сьогодні чимало жителів Київщини, які через війну покинули свої оселі, не можуть повернутися додому. Одна з причин – пошкоджене житло, в тому числі – відсутність вікон.

Яке рішення?

"Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол для встановлення на об'єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Таку допомогу надасть області некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF). Підписали із засновником GEM Майком Каппоні відповідний меморандум про співпрацю", раніше повідомляв Кравченко.

Як це працює?

На цей час, як наголосив очільник обласної адміністрації, вікна вже почали встановлювати за підтримки некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Баффетта (HGBF).

Київщина, вікна

Фото: Фейсбук / Руслан Кравченко – голова Київської ОДА

Кравченко повідомив, що встановити їх мають у 131 пошкоджену квартиру в Бучанському районі. Ці будинки постраждали внаслідок падіння уламків збитих російських ракет або дронів.

Київщина, вікна

Фото: Фейсбук / Руслан Кравченко – голова Київської ОДА

Загалом у квартирах планують встановити понад 550 нових склопакетів та конструкцій.

Київщина, вікна

Фото: Фейсбук / Руслан Кравченко – голова Київської ОДА

Окрім того, зі слів чиновника, ще понад 250 віконних конструкцій замінять у низці закладів освіти Київщини:

  • в Боярській спеціальній школі для дітей із вадами зору,
  • у Ржищівському та Броварському професійних ліцеях.

Також нові вікна також планують встановити й в Ірпені.

Нагадаємо, що в Україну прибули перші модульні мости від американських партнерів. Їх планують встановити у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.

Окрім того, Україна та Європейський Союз підписали Угоду про участь країни у програмі "Механізм "Сполучення Європи", за якою ЄС виділяє 33 мільярди євро для розбудови української транспортної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: