fbpx
Сьогодні
13:05 04 Лип 2023

На Бердянському напрямку ЗСУ просунулися в глибину оборони противника до 2 км

English version here

Фото: Getty Images

Військові Збройних сил України продовжують просуватися на таврійському напрямі. Зокрема, на Бердянському напрямку ЗСУ просунулися в глибину оборони ворога до 2 км.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву спікера об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування капітана Валерія Шершеня.

"На таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога з позицій і продовжують просуватися вперед. Так, на Бердянському напрямку зафіксовано найбільше просування вглибину ворога до 2 км", – розповів він.

Наразі, за даними спікера, Сили оборони закріплюються на зайнятих рубежах.

"Проводимо аеророзвідку місцевості, завдаємо ворогу ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюється контрбатарейна боротьба, проводиться розмінування", – зазначив він.

Водночас ворог чинить "запеклий спротив", проте ЗСУ системно тиснуть на певні ділянки фронту, продавлюючи ворога.

  • Втрати ворога

За минулу добу ЗСУ вбили 72 окупанти, поранили 166 військових РФ, знищено 36 одиниць озброєння і техніки ворога.

Коментуючи втрати Шершень зазначив, що на таврійському напрямку "інтенсивність нарощується".

  • Мар'їнка та Рівнопілля

За даними спікера, на Мар'їнському напрямку ЗСУ відбили 15 атак противника.

"Також ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнопілля Донецької області", – зазначив він.

  • Запорізький напрямок

Тут ворог намагається не допустити просування українських військових.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

З початку червня українські військові розпочали активні дії на кількох ділянках фронту. Зокрема, їхній наступ розпочався і під Бахмутом Донецької області.

Як писала Рубрика, Східне угруповання повідомило, що на Бахмутському напрямку ЗСУ тиснуть на флангах, маємо просування.

Також американські фахівці вважають, що військові операції навколо Бахмута на Донеччині можуть обернутися для російського командування або відводом загарбників з півдня України, або ж ризиком у Херсонській та Луганській областях.

Як повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, на лівому березі Дніпра, у районі Антонівського мосту поблизу Херсона, тривають важкі бої між українськими військовими та підрозділами окупаційної армії російської федерації.

Серед усіх напрямків фронту "найгарячішим" є Авдіївський напрямок, бо там точаться найінтенсивніші бої.

Своєю чергою, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України впродовж минулого знищили 94 місця компактного скупчення російських військових, сім пунктів управління, 22 зенітно-ракетних комплекси, 31 безпілотник "Шахед", 5 станцій радіоелектронної боротьби, 19 складів зброї.

Водночас голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що контрнаступ України виявився складним через протипіхотні міни та інші перешкоди. Однак, за його словами, ЗСУ роблять правильно, коли діють обережно.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його дратують коментарі про "повільний" контрнаступ, оскільки кожен метр дається нашим захисникам кров'ю.

В ISW зауважили, що війська Збройних сил України на кількох напрямках ведуть контрнаступальні дії. На півдні українським бійцям вдалося звільнити 154,4 квадратних кілометрів територій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: