fbpx
Сьогодні
13:37 03 Лип 2023

В Олешках вакцину від гепатиту можуть отримати лише власники російських паспортів

В окупованому місті Олешки на Херсонщині, що постраждало від затоплення, отримати 10 тисяч рублів від російських загарбників можуть лише ті, хто пройде вакцинацію проти гепатиту А.

Про це повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук, передає "Укрінформ".

"Окупанти проводять вакцинацію проти гепатиту А, черевного тифу та, здається, від правця… Сказали, що будуть робити (населенню – ред.) три, але роблять лише одне (щеплення – ред.) – проти гепатиту А", – каже Рищук.

За його словами, три щеплення роблять лише для «поліцейських», військових. Щодо населення, то, якщо людина хоче отримати обіцяні окупантами 10 тисяч рублів, то вона повинна пройти спочатку вакцинацію проти гепатиту А.

Міський голова зазначив, що, за його інформацією, для отримання 10 тис. рублів потрібен російський паспорт – все спрямовано на російську паспортизацію.

Він також повідомив, що на окупованих територіях окупанти приховують загибель людей від саме затоплення – вказують, що причина смерті, наприклад, хвороба серця. Мер припускає, що в цьому також може бути корупційна складова – щоб отримувати хабарі за правдиву довідку.

Рищук розповів, що у багатоповерхівках мікрорайону Аметист усі квартири, господарі яких виїхали, обкрадають російські військові, "виносять речі".

Також ворог, за його словами, ставить свою військову техніку ("Град", "Солнцепьок") для прикриття серед житлових кварталів, і звідти здійснюються обстріли.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Забруднені дніпровські води досягли Чорного моря наступного дня після вибуху.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Пізніше стало відомо, що на Херсонщині заборонили купатися у водоймах, ловити і споживати рибу.

В Одесі у пробах води, взятих біля порту, виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи за Хейбергом. В акваторії Чорного моря в Одеському районі також виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

У Миколаївській області в річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Епідеміологічна ситуація на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС і затоплення населених пунктів стабільна, випадків спалахів інфекційних захворювань не виявлено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: