fbpx
Сьогодні
22:16 03 Лип 2023

Понад 180 тисяч військ зібрали росіяни на двох великих східних напрямках, - Череватий

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

На Лимано-Куп'янському і Бахмутському напрямках російські окупанти тримають армію більше 180 тисяч військових.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону, та повідомлення заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"Там (на Лимано-Куп'янському напрямку – ред.) зібрано доволі потужне угруповання, більше 120 ворожих військ.

Це повітряно-десантні війська окупанта, механізовані підрозділи. Також підрозділи бойового армійського резерву "Барс", територіальні війська. Також із того, що нове з'явилося, штурмові роти "шторм Z", які набираються при їхніх військкоматах з людей, в яких є проблеми із криміналом", – повідомив Сергій Череватий.

Він також зауважив:

"По всій нашій зоні (Східного угруповання військ – ред.) більше 180 тисяч… За своєю довжиною зона Лимано-Куп'янського напрямку більша і тому ворог там більше концентрується. На Бахмутському – близько 50 тисяч військ".

Водночас Маляр ввечері понеділка заявила, що на Бахмутському напрямку обстановка знову загострилась. Ворог намагався наступати на цьому напрямку, однак безуспішно.

"Триває двобій за перехоплення ініціативи. Сьогодні і ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безуспішно. І наші сили оборони – мали певний успіх", – повідомила вона.

Маляр підкреслила, що ситуація на Бахмутовському напрямку змінюється дуже стрімко.

"Контроль над одними і тими ж позиціями може двічі за добу втрачатись та відновлюватись. Ворог активно реагує на всі наші дії та створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони", – додала замміністра.

За її словами, на південному фланзі в районі Кліщіївки, українські війська з боями, але просуваються. Натомість на північному фланзі тривають бої.

Крім того, Маляр додала, що в Бахмуті також неспокійно.

"Ворог у місті постійно веде вогонь, намагається зірвати нашу логістику та завдати нам максимальних втрат. Водночас наші оборонці не дають ворогу пересуватись по місту та вражають вогнем позиції ворога", – заявила вона.

Довідка

З початку червня українські військові розпочали активні дії на кількох ділянках фронту. Зокрема, їхній наступ розпочався і під Бахмутом Донецької області.

За словами речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські захисники 27 червня успішно просувалися в районі семи населених пунктів, які знаходяться біля Бахмута.

Крім того, ЗСУ підняли прапор України на Курдюмівській дамбі. Вона знаходиться в районі села Курдюмівка, що на південь від Бахмута.

Нагадаємо, що 1 липня бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський поінформував про те, що Сили оборони мають успіхи і просування вперед на Таврійському напрямку.

Як писала Рубрика, Східне угруповання повідомило, що на Бахмутському напрямку ЗСУ тиснуть на флангах, маємо просування.

Також американські фахівці вважають, що військові операції навколо Бахмута на Донеччині можуть обернутися для російського командування або відводом загарбників з півдня України, або ж ризиком у Херсонській та Луганській областях.

Як повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, на лівому березі Дніпра, у районі Антонівського мосту поблизу Херсона, тривають важкі бої між українськими військовими та підрозділами окупаційної армії російської федерації.

Серед усіх напрямків фронту "найгарячішим" є Авдіївський напрямок, бо там точаться найінтенсивніші бої.

А заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що з важкими боями Сили оборони України поступово просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: