fbpx
Сьогодні
13:58 02 Лип 2023

Пропагандисти рф озвучили суму, яку Кремль заплатив компаніям Пригожина за укладання контрактів

Російська пропаганда назвала загальну суму контрактів, які російська федерація уклала з пвк вагнера та холдингом "Конкорд" євгена пригожина: як заявили, Кремль витратив щонайменше мільярд.

Про це розповів у своїй передачі пропагандист Дмитро Кисельов, якого цитують "РИА Новости".

"Група "Вагнер" у рамках укладених із державою контрактів отримала трохи понад 858 млрд рублів. Це під трильйон.

За іншими контрактами пригожинський холдинг "Конкорд" надав послуг на суму 845 мільярдів рублів. Це не означає, що стільки й заробили, але все ж таки говорить про масштаби бізнесу і масштаби амбіцій", наголосив російський пропагандист.

Цю інформацію також поширюють кремлівські змі.

Ймовірно, мова йде про кошти, отримані пригожинськими компаніями за весь час їхнього існування. Адже, пвк "вагнер" була створена 10 років тому – у 2013 році.

Довідка

Російський диктатор володимир путін неодноразово протягом кількох років заявляв, нібито Кремль не має стосунку до ПВК "Вагнер". Лише після невдалого путчу глава росії визнав, що платить "вагнеру".

Окрім того, путін заявив, що з травня 22 року по травень 23-го росія заплатила пвк "вагнер" майже мільярд доларів.

Як Рубрика писала, 1 липня у рф запустили кампанію проти вагнерівців. В ефірі російського пропагандистського "Первого канала" повідомили про неефективність пвк "вагнер" порівняно з вояками рф.

Що сталося з пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, а потім на москву, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: