fbpx
Сьогодні
15:55 01 Лип 2023

Рішення для відбудови: 600 модульних будинків побудує на Київщині американська компанія

English version here

У 2023-2024 роках у Київській області американська компанія Wasatch Group у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine With Love планує збудувати 600 повністю мебльованих модульних будинків для людей, чиї оселі були зруйновані внаслідок війни.

Про це повідомили на сайті Офісу президента після зустрічі глави держави з американським бізнесменом і меценатом Деллом Лоєм Хансеном, пише Рубрика.

У чому проблема?

Станом на березень 2023 року в Україні ззафіксовано руйнування майже 150 тисяч об'єктів. Загалом тільки на Київщині під час російської агресії було пошкоджено понад 27 тис. об'єктів.

Кількість знищених будинків, закладів освіти, культури, релігії тощо з дня на день лише зростає. Сума збитків, яких країна-агресорка завдала нам від початку повномасштабного вторгнення, сягає вже сотні мільярдів доларів. 

Проте українці потребують житла вже зараз, особливо коли попереду зима.

Яке рішення?

Меценат презентував Зеленському проєкт багатоквартирного житлового комплексу "Містечко Хансена". Головна ідея полягає у створенні великої громади для людей похилого віку, ветеранів війни, вдів, сиріт і людей з обмеженими можливостями.

Як це працює?

Проєкт міститиме:

  • центри медичного та емоційного догляду,
  • фізіотерапію,
  • арт-терапію та інші необхідні послуги.

"Це містечко зможе замінити кілька дитячих будинків сімейного типу, зруйнованих під час війни. Ми знаємо, що понад 100 таких закладів було зруйновано", — зазначив Хансен.

Також він розповів про ініціативу побудови в кількох регіонах України житлових будинків для літніх людей, які залишилися без дому.

Для потреб їхніх мешканців на безоплатній основі буде передбачено:

  • стоматологічну клініку,
  • перукарні та манікюрні послуги,
  • центр гарячого харчування,
  • кінотеатр.

Сторони також обговорили можливість участі Wasatch Group у побудові нових, сучасних реабілітаційних центрів для ветеранів війни, якій держава всіляко сприятиме.

Нагадаємо, що відновлення енергетичної інфраструктури та відбудова житла є одним із пріоритетів держави і це потрібно робити вже зараз.

Окрім того, Київська область отримає вікна для пошкоджених будинків на мільйон доларів: частину склопакетів вже почали встановлювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: