fbpx
Сьогодні
13:09 04 Бер 2023

Мецола висловила сподівання, що перемовини про вступ України до Євросоюзу розпочнуться вже цього року

Фото: ОПУ

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола сподівається, що перемовини про членство України в Європейському Союзі розпочнуться цьогоріч.

Про це вона заявила під час короткого спілкування із журналістами у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо, що Україна – це Європа, а Європа – це Україна, це означає, що переговори про вступ мають розпочатися якнайшвидше. І це означає, я сподіваюся, вже цього року", – сказала очільниця ЄП.

Мецола також  додала, що вражена "прогресом, якого досягнула Україна щодо рекомендацій Єврокомісії". На її переконання, Європейський Союз також має відповідати швидкості цього поступу.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

28 лютого 2023 року Зеленський заявив, що цього року час прийняти рішення щодо початку переговорів про членство України в Євросоюзі.

Як писала Рубрика, 4 березня президентка Європейського парламенту Роберта Метсола приїхала з робочим візитом до України.

Президент України Володимир Зеленський у межах робочої поїздки на Львівщину провів зустріч із Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: