fbpx
Сьогодні
20:24 29 Чер 2023

Екорішення: європейська агенція передала Одесі обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів

English version here

Європейська агенція з безпеки мореплавства передала Адміністрації морських портів України (АМПУ) обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів України.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці АМПУ, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Яке рішення?

"У межах проєкту "Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів" Одеська філія ДП "АМПУ" отримала від європейських колег спеціалізоване природоохоронне обладнання – два скимери", зазначили в повідомленні.

Одеса, допомога для очистки води моря

Фото: Адміністрація морських портів України

Як це працює?

Повідомляють, що це обладнання дозволить ефективно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації, пов'язаної з підривом Каховської ГЕС, у межах акваторій українських портів.

Одеса, допомога для очистки води моря

Фото: Адміністрація морських портів України

Як писала Рубрика, у зв'язку з суттєвим погіршенням стану води у Чорному морі та лимані, пляжі Одеси визнані непридатними, купатися заборонили.

Окрім того, в Одеській області українські прикордонники фіксують наслідки російського екоциду, який стався через підрив армією рф Каховської гідроелектростанції.

ЕкоРубрика оприлюднила відео як виглядає узбережжя Одещини зараз. На берег викидає побутові прилади, дивани, газові балони.

Нагадаємо, Євросоюз відправив Україні 500 генераторів зі своїх резервів для подолання наслідків підриву терористами Каховської ГЕС.

До того ж Норвегія, Швеція та Словаччина відправили чергову допомогу рятувальникам ДСНС, до неї зокрема увійшли мотопомпи та квадроцикли.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: