fbpx
Сьогодні
12:16 29 Чер 2023

Екорішення: в Італії почали випускати екологічні музичні платівки

Італійський стартап Greenyl почав виробляти музичні платівки без токсичного пластику полівінілхлориду. Його замінили на полімерну суміш, яку можна повністю переробити.

Про це пише Breaking Latest, інформує Рубрика.

У чому проблема?

За підрахунками Greenyl, у 2022 році в світі випустили 180 мільйонів музичних платівок. Щоб компенсувати викиди парникових газів через їхнє виробництво, потрібно щороку висаджувати шість мільйонів дерев.

Цього досить, щоб засадити територію у 35 разів більшу за Центральний парк у Нью-Йорку.

Яке рішення?

Стартап Greenyl заснували двоє друзів дитинства Лука Теренці та Іліч Рауса.

Вони випускають музичні платівки без токсичного пластику полівінілхлориду. Його замінили на полімерну суміш, яку можна повністю переробити.

Як це працює?

"Ми знаємо один одного все життя і вже деякий час говорили, що було б непогано розпочати разом бізнес, повʼязаний з музикою. Вініл і екологічність здалися нам найкращим вибором у цей конкретний історичний момент", — розповів Рауса.

Їхнє виробництво "зелених" платівок на 80% працює на сонячній енергії і використовує сертифікований перероблений матеріал.

Довідка

Нещодавно науковці з Австралії зʼясували, що люди щотижня вдихають мікропластик, якого вистачило б на створення кредитної картки. Дослідники попереджають, що він може становити більшу загрозу для здоровʼя людини, ніж вважали раніше.

У звіті ООН йдеться, що глобальна забрудненість пластиком може скоротитися на 80% до 2040 року, якщо світ зробить кілька кроків у цьому напрямку, наприклад, відмовиться від зайвих упаковок і збільшить повторне використання.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: