fbpx
Сьогодні
14:34 29 Чер 2023

Більшість іранців підтримують Україну у її війні з рф, - Бехешті

English version here

Іранський опозиціонер Вахід Бехешті заявив, що Україну підтримує переважна більшість іранців. Повалення режиму російського диктатора гарантовано принесе користь Ірану – адже без кремлівської підтримки тамтешній режим гарантовано звалиться.

Як інформує Рубрика, про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів політичний емігрант Вахід Бехешті.

"Абсолютна більшість іранців, серця абсолютної більшості іранців з українцями", – сказав він.

За його словами, іранці ненавидять росію, ненавидять путіна, тому що вони відчувають цю терористичну діяльність більше, ніж будь-хто інший у світі.

Бехешті вважає, що верховний лідер цього терористичного режиму в Ірані є "лялькою Путіна".

"Тому їхні серця з українцями. Вони абсолютно підтримують українців у їхній війні, і вони набувають натхнення від українців", – додав він.

Слід зазначити, що іранський режим підтримує російську агресію проти України. Тегеран постачає москві озброєння, зокрема ударні безпілотники. Саме дронами-камікадзе іранського виробництва росіяни часто атакують мирні міста України.

За даними опитування "Левада-центру", серед росіян щодо США, ЄС та України переважають негативні оцінки. Позитивні оцінки переважають щодо Китаю та Ірану.

Довідка

Вахід Бехешті був змушений залишити рідну країну ще 24 роки тому. Оселившись у Лондоні, він продовжив боротися за свободу свого народу вже на еміграції. Навесні цього року він привернув увагу багатьох світових медіа, коли оголосив голодування під офісом МЗС Великобританії – з вимогою внести Корпус вартових ісламської революції (КСІР), головну опору правлячого в Ірані режиму до списку терористичних організацій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: