fbpx
Сьогодні
09:26 28 Чер 2023

Рішення для перемоги: Литва придбала для України дві системи зенітно-ракетного комплексу NASAMS

English version here

Дві пускові системи зенітно-ракетного комплексу NASAMS отримає Україна від Литви, які вона закупила для покращення захисту українського неба.

Про це вранці, 28 червня, повідомив президент Литви Гітанас Науседа у своєму Twitter, пише Рубрика.

У чому проблема?

Для України нагально потрібні системи протиповітряної оборони, оскільки росія не припиняє свої ракетні та безпілотникові атаки по регіонах країни.

Нагадаємо, що тільки 27 червня, російські загарбники знову вдарили по Краматорську Донецької області ракетами С-300. Одна з них влучила у заклад харчування.

Нині кількість загиблих зросла до восьми осіб, серед них троє дітей. Поранення дістали 56 людей.

"Президент України неодноразово порушував питання про можливу передачу Україні систем NASAMS", зазначив Глава Литви.

Яке рішення?

"Сьогодні була підписана угода між Литвою та норвезькою компанією Kongsberg про те, що ми купимо та надамо Україні дві модернізовані системи запуску NASAMS, і вони будуть найближчим часом буде доставлено в Україну", підкреслив Науседа у вівторок в Гаазі.

Як це працює?

"Литва придбала дві пускові установки NASAMS, які будуть передані Україні. Протиповітряна оборона є ключовою для української боротьби з агресором", наголосив литовський президент.

NASAMS

Науседа очікує, що саміт Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі в липні ухвалить більше колективних рішень щодо підтримки України.

У середу, 27 червня, Науседа відвідає Київ. Про це розповів литовський президент напередодні на пресконференції у Гаазі після зустрічі з кількома лідерами НАТО.

Нагадаємо, у травні Державний департамент США схвалив можливий продаж уряду України системи ППО NASAMS та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 285 млн доларів США.

18 травня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час візиту до Норвегії заявив, що незабаром можуть зрости постачання в Україну норвезьких систем протиповітряної оборони NASAMS.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: