fbpx
Сьогодні
15:31 28 Чер 2023

Президент під час виступу у Раді анонсував податкову без податківців та митницю без митників

Фото: Reuters

28 серпня, президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді пообіцяв провести радикальну реформу податкової служби та митниці, а також зменшити податки та забезпечити мінімізацію контактів чиновників з громадянами. Все це в обмін на закриття схем та сумлінність платників податків.

Про це український лідер заявив під час виступу в Верховній Раді, пише Рубрика.

"Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури", наголосив Глава держави.

Як зауважив Зеленський, цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці. Там, де є будь-який контакт між громадянином і посадовцем, між бізнесом і чиновником.

При цьому, президент вчергове підтвердив, що хотів би знизити податки. Та підкреслив, що це потягне посилену відповідальність.

"Україні потрібен новий податковий договір між державною і суспільством, реальна легалізація майна. Але коли Україна переможе … зниження податків має означати підвищену податкову сумлінність", акцентував Глава держави.

Водночас Зеленський також підтвердив свої слова, що такі зміни мають відбутися вже після боротьби з росією. Оскільки зараз, "у час такої війни й очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами", Україна собі цього дозволити не може.

Нагадаємо, у березні 2023 року МВФ висловив позицію, що Україна до кінця війни має утриматися від будь-яких податкових змін, якщо вони зменшать надходження до бюджету.

Після цього Зеленський сказав, що підтримує радикальну податкову реформу, але вже після війни.

Як писала Рубрика, Глава держави підписав два закони про скасування податку на додану вартість (ПДВ) та ввізного мита на комплектуючі для дронів.

Нагадаємо, що Президент України подав до Верховної Ради законопроєкт №9432 "Про застосування англійської мови в Україні". У ньому йде мова про офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в нашій країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: