fbpx
Сьогодні
10:05 25 Чер 2023

Наєв розповів, у яких підрозділах ЗСУ найбільше жінок-військових

English version here

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

У Командуванні Об'єднаних сил зазначили: за власним бажанням було призвано понад 11 тис. жінок

Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, у яких підрозділах ЗСУ найбільше жінок-військових. Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних Сил ЗСУ у Facebook.

"З початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ, до лав Збройних сил України за власним бажанням було призвано понад 11 тис. жінок. З першого дня війни вони нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту нашої Батьківщини. Вони обирали найнебезпечніші спеціальності, поповнюючи лави гранатометників, кулеметників, стрільців та снайперів, іноді маючи найнеочікуваніші бажання – стати навідниками танків, бути у складі обслуги гармат та мінометів", – зазначив Наєв.

Він зазначив: "Вчителі, викладачі та науковці, інженери, економісти, юристи, медичні працівники, домогосподарки, молоді мами, які перебували в декретних відпустках. Усіх їх об'єднує те, що вони – справжні українські жінки, які не змогли всидіти вдома, коли їхня Батьківщина кричала на весь світ про допомогу. І вони залишали свої домівки та сім'ї, комфорт та тепло, поверталися з-за кордону, нехтуючи розміреним життям. Вони не радилися ні з ким і не слухали нікого. Хоча всі вони усвідомлювали, яка небезпека чекає на них".

"На теперішній час у Сухопутних військах проходить службу понад 16 тис. військовослужбовців жінок, у Повітряних силах – понад 7 тис., у Військово-Морських силах – близько 2 тис., в Десантно-штурмових військах – близько 1 тис., в Силах територіальної оборони – понад 3 тис. військовослужбовців-жінок. Решта – в інших складових сил оборони", – підсумував Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: