fbpx
Сьогодні
11:57 25 Чер 2023

Ще 45 Gepard: Німеччина передасть партію зенітних установок до кінця року

Фото: GettyImages

Для зміцнення української протиповітряної оборони Німеччина у співпраці зі Сполученими Штатами до кінця року має намір передати для ЗСУ ще 45 зенітних самохідних установок Gepard.

Про це заявив керівник Ситуаційного центру з питань Україні при Міністерстві оборони, бригадний генерал Крістіан Фройдінг.

Як повідомили у виданні, на цей час ФРН уже передала Україні 34 установки Gepard, ще 15 будуть доставлені найближчими тижнями.

"Крім того, ми хочемо поставити ще до 30 установок Gepard до кінця року у співпраці зі США", підкреслив Фройдінг.

Бригадний генерал Бундесверу також заявив, що вважає протиповітряну оборону ключовим слабким місцем у нинішньому контрнаступі української армії.

"Ми робимо все, що можемо. Але, незважаючи на все це, чи має Україна достатню протиракетну оборону? Однозначно ні!", наголосив Фрейдінг.

Окрім того, німецький військовий нагадав, що ФРН до кінця 2023 року передасть Україні ще два зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM, які мають "майже 100-відсоткову влучність", чотири – наступного року.

Відмітимо, що Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги, до якої зокрема увійшли високоточні керовані боєприпаси.

Раніше ми писали, що Пентагон уклав контракт з американською оборонною компанією Global Military Products на суму більш ніж 118 млн доларів для закупівлі та постачання Україні зенітних самохідних установок Gepard.

Довідка

Нагадаємо, що Державний секретар США Ентоні Блінкен 13 червня оголосив про новий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів, до якого входять додаткові боєприпаси й бронетехніка.

До нового пакета входять "критично важливі засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкова зброя, броньована техніка та інше обладнання, необхідне для зміцнення сил України на полі бою".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: